LANDSCHAPSWONINGEN Culemborg

 

In de Culemborgse duurzame woonwijk EVA-Lanxmeer is een bijzonder project gerealiseerd: de Landschapswoningen

 

Uitgangspunt voor het ontwerp was dat de woningen opgenomen worden in het landschap. In dit geval is er gebruik gemaakt van een kunstmatige heuvel van 4 meter hoog die is gecreëerd op een archeologische vindplaats. Bijzondere aandacht is besteedt aan de lichttoetreding. Daardoor maken de woningen van binnen in tegenstelling tot de verwachting juist een uitermate lichte en ruimtelijke indruk

 

Bouwen in en onder een laag aarde zorgt voor een bijzonder goede isolatie en klimaatregulering. Het blijft warm in de winter en lang koel in de zomer. Met een lage temperatuurverwarming gevoed door een warmtepomp, die in de zomer ook zeer voordelig kan koelen, wordt dit principe nog geoptimaliseerd.  De wanden zijn voorzien van leemstuc. Dit heeft naast een aangename atmosfeer een vochtregulerende werking en zorg dus ook voor een aangenaam binnenklimaat.  Door de begroeide daken is er minder of geen afvoer van hemelwater nodig..

 

De landschapswoningen vormen een optimale synthese tussen comfort, natuurbeleving en duurzaamheidtechnieken.

 

 

Wonen.jpg
2009_culemborg_16.jpg
2009_culemborg_15.jpg
2009_culemborg_14.jpg
2009_culemborg_13.jpg
2009_culemborg_11.jpg
2009_culemborg_09.jpg
2009_culemborg_07.jpg
2009_culemborg_06.jpg
2009_culemborg_05.jpg
2009_culemborg_03.jpg
2009_culemborg_02.jpg
DSC03016.JPG
DSC03017.JPG
DSC03018.JPG
Image1.jpg
P1010072.JPG
P1000789.JPG
P1000786.JPG
P1000787.JPG

FOLLOW ME

  • LinkedIn App Icon
Recente  activiteiten:   

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

© 2014 by Jasper Cremer